Mittwoch, 11. Juli 2007

Day two


On the second day we got to know each other a little better and we went for a walk in rechnitz and saw this beautiful place, there is a lake and this whole place is on a mountain and we are just surrounded by green.
afternoon we prepared a presentation on israel aswell as the other nations did and it was very intersting to see the other cultures and their prespectives.
The israeli group




1 Kommentar:

Dagmar hat gesagt…

Radio Burgenland (Hungarian Section) had an interview today with Eszter Bori. I'm sure the Hungarian participants will be able to help to understand the text:
Interview in Radio Burgenland, Hungarian Section with Eszter Bori
11.7.2007 18.55 Uhr

Interview in Radio Burgenland, Hungarian Section with Eszter Bori
11.7.2007 18.55 Uhr

Közel-keleti fiatalok a rohonci táborban
Ifjúsági tábor kezdődött hétfőn Rohoncon, a Bécsi Evangélikus Akadémia, az Ökomenikus Forum Concentrum és a Diakónia szervezésében. 32 magyar, izraeli, palesztin, osztrák gyermek tölt együtt két hetet a béke jegyében.
Távol a háborúktól és az idegengyűlölettől
A tábor célja, hogy a különböző kultúrákban nevelkedő fiatalok jobban megismerhessék és megérthessék egymást.

A táborban együtt játszhatnak, főzhetnek, kirándulhatnak és szabadon beszélgethetnek a fiatalokat foglalkoztató kérdésekről.

Érdeklődve tanulják egymás nyelvét
A nyolc fős magyar ifjúsági delegációt Bori Eszter pedagógus kísérte el tartományunkba, aki rádiónknak adott interjújában elmondta, nagyon jó hangulatban telik a tábor. A fiatalok hamar összebarátkoztak.

A társalgás angol nyelven folyik, de mindenki igyekszik elsajátítani a másik nép nyelvének legfontosabb kifejezéseit is.
Bográcsgulyást főznek társaiknak
A napokban egy nagyszabású bemutatkozó estre is sor kerül, ahol az egyes nemzetek képviselői hazájuk kultúrájából, szokásaiból és konyhaművészetéből is ízelítőt adnak társaiknak.

A rohonci ifjúsági szálláson július 22.-ig tart a béke tábor.
Nyilvános beszélgetés Rohoncon
A diakónia nyilvános beszélgetést szervez júius 20-án Rohoncon, ahol a táborban szerzett tapasztalatokról, a táborozók élményeiről és a kezdeményezés folytatásának lehetőségeiről cserélnek eszmét az érdeklődőkkel.
(aus: Volksgruppen.orf.at/magyarok/aktualis/stories/g9947/, am 12.7.07)